közlekedés

2021.09.17. 16:42

Változtatnák az egri Ráchegy forgalmát

A város önkormányzatának tájékoztatása szerint megkezdték a Ráchegy-tehermentesítő út építését, amely a tervek szerint a Szalapart utcát köti össze a Töviskes téri körforgalommal.

Sz. M. L.

A kivitelezéshez szükséges engedélyezési tervek rendelkezésre állnak, a költségvetési forrás megteremtése folyamatban van.

– Azon vagyunk, hogy a terület lakói által jelzett megnövekedett gépkocsiforgalom, valamint a szabálytalanul várakozó járművek miatt kialakult állapotot mielőbb orvosoljuk. A helyzet felmérését a polgármesteri hivatal közlekedés- és forgalomtechnikai mérnökei megkezdték – tette közzé az önkormányzat. A szakemberek négy javaslatot dolgoznak ki, melyekkel kapcsolatban várják az egriek és a környéken élők véleményét. Ehhez figyelembe veszik, hogy a terület közlekedését négy közút szolgálja, ezek a Szalapart a Kertalja, a Könyök és a Ráchegy utcák. Figyelembe kell venniük, a 2-es és 2A járatok menetrendét is valamint azt, hogy a mentők vonulási útvonala a Szalapart utca.

Az első javaslat szerint a Szalapart utcát egyszerűen egyirányúvá tennék, északról dél felé. A második szerint is egyirányú lenne az utca, ugyanakkor felülvizsgálnák a Könyök utca forgalmi rendjét, és kedvező lehetőségek esetén annak forgalmi rendje dél felől észak felé módosulna. A harmadik lehetőség, hogy a gyűjtőútként funkcionáló Szalapart utcában várakozási tilalmat rendelnének el. A negyedik szerint pedig szintén északról dél felé lenne egyirányú, de a Kertalja utcában délről észak felé lehetne haladni. Annak érdekében, hogy a többség számára elfogadható megoldás szülessen a felsorolt javaslatokról október 15-ig várják a véleményeket a Városüzemeltetési Iroda postacímére vagy a [email protected] e-mail címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában