ünnep

2021.10.21. 16:23

100 éve vette fel a Dobó István Gimnázium az egykori egri várkapitány nevét (fotók)

Programsorozattal emlékeztek meg a dobósok.

M. H.

2021.10.21 - Berkes Krisztián, az Egri Dobó István Gimnázium intézményvezetője - 100 éve vette fel az Egri Dobó István Gimnázium az egykori várkapitány nevét - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Száz esztendővel ezelőtt vette fel az Egri Dobó István Gimnázium névadója, Dobó István nevét, ezt ünnepelték különböző programokkal ezen a héten az intézményben. A rendezvénysorozat kedden egy flashmobbal kezdődött, amikor a tanárok s diákok együtt énekelték el a Summáját írom Eger várának című dalt, majd letették a várvédők esküjét is. Szerdán öregdiákok látogattak el a gimnáziumba, csütörtökön pedig Berkes Krisztián előadást tartott arról, milyen volt az a tanév, amikor először ezen a néven szerepelt az iskola.

Arról beszélt, hogy sok párhuzam fellelhető az akkor és az idei tanév közt, így felidézte, hogy akkor is betegség tizedelte meg a pedagóguskart utalva ezzel a pandémiára. Köszöntötte azokat az intézményvezetőket, akik 1989 óta igazgatta az intézményt, illetve bemutatta Dobó Istvánt, aki egykor az iskolában érettségizett. A rövid megemlékezésen több zongoraelőadást is meghallgathattak a résztvevők, majd leleplezték az iskola új emléktábláját, majd állófogadással folytatódott az ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában