hagyomány

2021.10.03. 11:30

A debrői hárslevelűt ünnepelték a svábok Aldebrőn – Fotók

A két esztendeje, pályázati pénzből és önkormányzati önrésszel megépült Piactéren, a szomszédos Emlékparkban, valamint a templomban tartotta meg szombaton és vasárnap a település helyhatósága, illetve Aldebrő Német Nemzetiségi Önkormányzata a Debrői Hárslevelű Szüreti Napot.

S. S.

2021.10.02 - Debrői Hárslevelű Szüreti Nap - Aldebrő - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A mindvégig napsütéses időjárás a rendezvényre mintegy ezer látogatót vonzott helyből, a környező településekről és távolabbi helyekről.

A fesztiválon ottjártunkkor épp a Bon Bon együttes adott koncertet. Az eseményt személyes jelenlétével végig kísérő polgármester, Wingendorf János jó hangulatú, felszabadult ünnepnek nevezte a rendezvényt. A nem kis költségvetésű szüreti napokat egymillió forint pályázati pénzből és a két önkormányzat költségvetéséből valósították meg – közölte.

 

– Minden korosztály képviseltette magát mind a fellépőket, mind az érdeklődőket tekintve. Műsort adtak az óvodásaink, iskolásaink, illetve több helybéli művészeti csoportunk a Singerkranz énekkartól az Eddle Blue tánccsoportig – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában