káros szenvedély

2021.10.13. 14:23

A dohányzás káros hatásaira hívták fel a figyelmet Egerben

Dohányzásmentes órát tartottak az IQ-PONT Középiskola diákjainak szerdán reggel.

G. Zs.

A dohányzás szabályainak szigorítását még az áprilisban menesztett egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes vetette fel.

Fotó: Carlos Paes

Az iskola vezetősége kereste fel a Heves Megyei Kormányhivatal népegészségügyi kollégáit a program megtartására, mely része a hivatal prevenciós egészségfejlesztési munkájának.

A 14 és 18 év közötti diákok dohányzás káros hatásairól hallhattak előadást, továbbá fotókkal, videókkal szemléltették, hogy milyen károkat okoz a szervezetben a cigarettázás. Lehetőségük volt egy készülék segítségével megmérni a kilélegzett szén-monoxid mennyiségét, ami arányos a dohányzás mértékével, ezzel is ösztönözve őket a leszokásra.

Molnár György, az iskola igazgatója elmondta, tapasztalataik alapján már sok kilencedik osztályos is úgy kezdi a középiskolát, hogy dohányzik, ezért is tartják fontosnak felhívni a figyelmet ennek a káros szokásnak a negatív hatásaira.

Dr. Dósáné Dr. Fekete Márta megyei helyettes tisztifőorvos, kiemelte, Magyarországon minden harmadik ember cigarettázik, nők és fiatalok körében emelkedtek meg a számok az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában