ünnepélyes bemutató

2021.10.05. 13:11

Negyven új autóbusz érkezik Heves megye útjaira (fotók)

Ünnepélyes keretek között mutatták be kedden Egerben az új Credobus Econell 12 szóló autóbuszokat, amelyeknek köszönhetően Heves megyében tovább frissül a járműállomány, és javul a személyszállítási szolgáltatás színvonala.

Molnár Helga

2021.10.05 - dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Heves megye 1. számú választókerületének elnöke és dr. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára - Új, Credo Inovell 12 és MAN Lion’s City G típusú csuklós autóbuszok állnak forgalomba Egerben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Heves megyei útjaira ismét korszerű buszok kerülnek, erről beszéltek kedden az egri buszmegállóban.

– A jól elrendelt munka minden gyarapodás talpköve – ezt a Széchenyi István-mondatot idézte köszöntője elején dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, aki hozzátette, a jó elrendelés illetve a mögött rejlő szándék és stratégia alapozta meg az elmúlt időszak látványos gyarapodását.

Mint mondta, 2010 után a kormány szándéka az volt, hogy az állami tulajdonú közlekedési vállalatok szinergiáit kihasználva, erőit egyesítve gyarapodást, azaz végső soron az utasok számára nyújtott szolgáltatások emelését érjék el.

– Mindez a versenyképesebb működés, a hatékonyabb járműbeszerzés és a költségvetési források produktív felhasználása révén valósulhatott meg. Az elrendelt integráció több lépésben történt meg, komoly szervezeti átalakításokkal járt, de zökkenőmentesen zajlott. Végül a folyamat lezárásaként a Volánbusz a MÁV-csoport tagja lett – részletezte.

Hozzátette, a végső cél az volt, hogy az utasok érdekeit szem előtt tartva a közösségi közlekedés színvonala növekedjen.

– A 2018 óta tartó flottamegújítási program eredményeként 2021 végéig terveink szerint ezerhétszáz korszerű jármű áll forgalomba, idén már 610 új busz járja az utakat, az év végéig további 133 érkezik a társasághoz, és ennek eredményeként egy év alatt a járműállomány 11 százalékát újítjuk meg – fogalmazott. A kitűzött cél, hogy 2022 végéig ez a szám negyven százalékon álljon.

Dr. Pajtók Gábor, választókerületi elnök kiemelte, régen várt minőségi fejlesztések kezdődtek meg a közösségi közlekedésben, melynek része a Heves megyében, ezen belül Eger térségében járó helyközi, távolsági illetve helyi buszok korszerűsítése.

– A megyében 37, majd rövid időn belül további három autóbusz áll az utazóközönség szolgálatába. Ez egy igen jelentős megújulás, júliusban már hat csuklós busz érkezett az egri tömegközlekedésébe – tette hozzá. Hangsúlyozta, mindez kihat az itt élők életminőségére, illetve a munkaerő mobilitására is.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, 2022-ben érkezik a három Mercedes-busz majd.

– Ez a beruházás 3,1 milliárd forint értékű. Célunk, hogy minél többen a közösségi közlekedést és a buszt válasszák. Az új járművek alacsony padlósak, klimatizáltak, valós idejű utastájékoztató berendezés található bennük, és üléspáronként usb-csatlakozókat is elhelyeztük bennük – részletezte. Szólt arról is, hogy hat elektromos busz érkezik majd jövőre Egerbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában