emlékmű

2021.10.14. 15:36

Nem történt rongálás az egri Országzászlónál

Az emlékmű talapzata több helyen megrepedezett.

Heol

Több helyen is leváltak darabok a lépcsőről

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Mint arról már korábban beszámoltunk, megrongálódott az egri Pyrker-téren álló Országzászló. Korábban is voltak gondok az emlékművel, nem lehetett tudni, hogy az időjárás viszontagságai viselték-e meg az Országzászlót, vagy megrongálták. Nemrég több műemlék is vandálok áldozatául esett. Tavaly a Török–Magyar Testvériség szobrát törték össze, idén tavasszal a török–magyar harcokban elesett katonák emlékére állított oszlopot rongálták meg.

Több helyen is leváltak darabok a lépcsőről Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– A közterület-felügyelet munkatársai a helyszíni bejárás során dokumentálták a károkat. Nem volt egyértelműen megállapítható, hogy a kárt ember vagy a természet okozta-e. A dokumentációval a kollégák az Egri Rendőrkapitánysághoz fordultak – válaszolta lapunk kérdésére Hajnády K. Endre, az egri önkormányzat sajtóreferense.

Megkerestük az egri rendőrséget is.

– Az esetről a megjelent sajtóhírek után egy magánszemély tett bejelentést még október 13-án. Munkatársaink megtekintették az emlékművet, de bűntény gyanúja nem merült fel – közölte Mezeiné Kovács Nikoletta megyei rendőrségi sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában