függőség

2021.10.18. 11:30

Saját történeteikkel mutatják meg az egrieknek, mi van a falakon túl

A komlói Leo Amici csapata idén ötödször látogat Egerbe hasonló programmal.

G. R.

2019-ben, ugyancsak az Urániában színházi előadást láthatott tőlük a közönség Archív fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A függőségekről és az életről beszélgethetnek a Leo Amici 2002 Alapítvány felépülőivel október 19-én, kedden, este hat órától mindazok, akik ellátogatnak a Főegyházmegyei Karitász Központ Eger RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat programjára az egri Uránia Moziba.

– Saját történeteiket mesélik el a pódiumbeszélgetés résztvevői, akinek kérdéseket is feltehet a közönség, nyitott, beszélgetős estére készülünk – osztotta meg a szervező, egri RÉV intézményvezetője, Kohári Szilvia. Hozzátette, az ingyenes és nyitott rendezvényre mindenkit várnak, aki valamilyen módon érintettnek érzi magát a függőségek tekintetében.

Kik lesznek azok, akik a Falakon túl című programban megosztják a saját történetüket? Ők a Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány felépülői. Mesélnek a küzdelmeikről, felépülésükről és az új életük lehetőségeiről. Vallanak arról, hogyan jutottak el odáig, hogy egyáltalán segítséget kérjenek a függőségeiktől való szabadulásra, arról, hogy ez milyen hosszú, olykor szenvedésekkel teli folyamat a döntésig eljutni, az úton elindulni, s azon végig is menni.

2019-ben, ugyancsak az Urániában színházi előadást láthatott tőlük a közönség
Archív fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A komlói Leo Amici csapata idén ötödször látogat Egerbe hasonló programmal. Utoljára két esztendeje, szintén az Urániában a felépülők színházi produkcióját láthatta a közönség, melyet akkor is egy nyitott beszélgetés követett.

A Leo Amici ­rehabilitációs programja krónikus drogbetegek talpra állítására irányul, terápiás közösségi elvek szerint működő bentlakásos intézetben, ahol egyebek között a színházterápia is része a segítő folyamatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában