konzultáció

2021.10.21. 17:47

Sokat tesznek a romák felemelkedéséért Heves megyében

Társadalmi konzultációt tartottak csütörtökön délelőtt a megyeházán a magyar nemzeti roma platformról.

M. H.

Az ülésen dr. Ulicska László, belügyminisztériumi főosztályvezető elmondta, fontos, hogy a társadalmi szervezetekkel, önkormányzatokkal párbeszédet folytassanak a leszakadók felemelkedéséért.

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy ebben a kérdésben a megye igen érintett, de ugyanakkor jó példa is lehet.

– 2011 óta az országos romastratégia kitalálása és megvalósulása után sokat javult a helyzet. Vannak még hiányosságok, például a foglalkoztatás terén. Az a célunk, hogy a előttünk álló uniós pénzügyi ciklusban minél többet tehessünk Észak- és Dél-Heves lemaradásának csökkentéséért – hangsúlyozta.

Minczér Gábor alpolgármester is azt emelte ki, hogy 2011 óta az integráció felgyorsult, az iparosodottabb területeken már sokan dolgoznak, s egyre több roma fiatal kerül be az egyetemekre. Farkas Félix, nemzetiségi szószóló is az oktatásban látható előrelépéseket emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában