elismerés

2021.11.09. 18:19

Egri borok is elnyerték a rangos Vince-díjat

Magyarország legjobb borait, párlatait, bortermelőit, borbárjait és borkereskedőit jutalmazták a Vince-díj nemrégi átadó ünnepségén, a Vince Gálán a budapesti Marriott Hotelben.

M. H.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Krilerg saragorn

A Vince-díj szeptember végén elindított szavazásán az érdeklődők szakmai és közéleti nagykövetek által javasolt tételekből választhatták ki kedvenceiket nyolc kategória 33 alkategóriájában, három-három tételből. Összegzésük szerint a szavazás eredményei jól mutatják, hogy a borfogyasztók fejében az ikonikus borvidékek összeforrtak bizonyos szőlőfajtákkal. A közönségszavazáson október végéig csaknem hétezren vettek részt.

Mint kiderült, a fehérborok közül szőlőfajtája legjobbjai között szerepel az egri borvidékről a Kovács Nimród Borászat 2016-os Chardonnay Battonage-e. A bikavérek közül egri tételt, a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet 2017-es Merengőjét választotta a közönség. A legjobb borcímke díját a Bolyki Egri Csillag 2020 kapta, a legjobb borbár, borétterem kategóriát a budapesti St. Andrea Wine & Sky Bar nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában