kikapcsolódás

2021.11.22. 14:00

Egyre kevesebb a fiatalos szórakozóhely Egerben

A hírek szerint épülhet egy komplexum a külvárosban, s így kevésbé zavar majd a zaj.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Ez egy iskolaváros, sok a fiatal. Természetes igényük, hogy legyenek szórakozóhelyek, korosztályuknak szóló kulturális programok. A kö­zelmúltban azonban inkább bezárásokról lehetett hallani – mutatott rá Oroján Sándor, a Fidesz–KDNP önkormányzati frakciójának vezetője.

– A HK az egyetemen bezárt, idén a Liget is, s most a Broadway is sorra került a bazilika felújítása miatt. Az egyházi tulajdonos mást tervez a hellyel. Így a tízen- és huszonévesek számára nem igazán marad hely. Még 2019-ben, a polgármester-választás előtt Mirkóczki Ádám azt ígérte, a fiatalokra fog építeni, szem előtt tartja az érdekeiket. Szó volt róla, hogy a Klapka utcában jön létre bulinegyed, ahol a városlakókat sem zavarják a szórakozók. Ilyen beváltatlan ígéret az iskolabuszprogram, vagy az induló vállalkozásoknak ígért ingyenes ingatlan is – tette hozzá.

Kiemelte, a Feszt! Eger! szervezését sem támogatták, sőt a megkeresésükre sem reagált a polgármester.

– Ez egy országszerte népszerű fesztivál, amely jókora bevételt generált városnak, az előző városvezetés támogatta is. Mirkóczki Ádámék már 2019-ben megüzenték a szervezőknek, hogy nem kívánnak pénzt fordítani a rendezvényre. Válaszra sem méltatta a megkeresésüket két éven keresztül, s a fesztivál elmaradt. Esélyt látunk arra, hogy a polgármester elzárkózása ellenére támogatást szerezzünk a rendezvényre. Ha ez nem sikerül, akkor megpróbálunk majd kormányzati forrásért folyamodni jövőre. Hiszen a város megérdemel egy fesztivált. Ehhez persze az is kell, hogy a Fidesz kormányon maradjon – emelte ki Oroján Sándor.

Egy új lehetőség

Oroján Sándor információi szerint a város déli, külső részén épül egy minden igényt kielégítő szórakozóhely. Hangsúlyozta, a zaj nem zavarja majd a város lakóit. Ez állandó probléma, és a frakcióvezető szerint jó megoldás, ha a rendszeres hétvégi rendezvények, a diszkók kikerülnek a belvárosból. A frakció fiatalabb tagjaival, Kovács Cs. Tamással, Juhász Ádámmal és Lombeczki Gáborral fontosnak tartják, hogy Eger fiatalos, lendületes legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában