érsekkerti futókör

2021.11.02. 11:23

Falevelek lepték el az új rekortán futókört Egerben – Fotó

Olvasónk minapi jelzése szerint a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben a közelmúltban átadott futókört máris belepték a falevelek.

Sz. M. L.

Előbb-utóbb letakarítják a városgondozás munkatársai a pályát

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy ez az állapot akár balesetveszélyes is lehet, legfőképpen akkor, ha a levelek a dértől vagy az esőtől csúszóssá válnak. Márpedig ebben az évszakban ez bizony előfordulhat. Szerinte éppen ezért már a kivitelezés alatt gondolni kellett volna arra, hogy az átadás után rövidesen takarítani is kell, hiszen az ősz beköszöntével hullanak a falevelek mindenütt. A beruházók vajon figyeltek-e erre a körülményre?

– Lombfújóval vagy lombszívóval tartják majd tisztán a városgondozás munkatársai az érsekkerti futókört. A munka ütemezése jelenleg még megbeszélés tárgya – tájékoztatta lapunkat Mirkóczki Ádám polgármester.

Előbb-utóbb letakarítják a városgondozás munkatársai a pályát
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Kérdésünkre a városvezető elmondta azt is, hogy a futópálya, a korábbi bejelentése ellenére, végül azért nem lett fűthető, mert az változást jelentett volna a műszaki tartalomban.

– Szakemberekkel egyeztettem, szerintük is talán beleférhetett volna az építésekor ez a változtatás, de lehetséges, hogy ez a megoldás a ráfordítható pénzforrást veszélyeztette volna. Ezt pedig semmiképpen nem akartuk megkockáztatni – magyarázta Mirkóczki Ádám.

Mint ahogyan arról korábban lapunkban már beszámoltunk, ötvenszázalékos támogatottsággal, csaknem kilencvenötmillió forintból épült meg az érsekkerti futópálya önkormányzati és kormányzati forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában