karácsonyi hangulat

2021.11.04. 14:37

Karácsonyi pompába öltözik Eger

A Városgondozás Eger Kft. munkatársai az elmúlt napokban elkezdték felszerelni a megyeszékhelyen a hangulatos karácsonyi fényekért felelős füzéreket.

Sz. M. L.

Fotó: Daniel Beran

– A díszvilágítás kiépítését a város külső részein indítottuk el. A Rákóczi útra ötvenhét, a Cifrakapu, Régi Cifrakapu utcára hetvenkét, a Mátyás király útra, a Deák Ferenc, illetve a Törvényház utcára együtt több mint százhetven dísz került – tájékoztatta portálunkat az önkormányzati cég. Közlésük szerint a díszítésben újdonságokat nem terveznek, a korábbi években megszokott helyeken megoldható a díszek kihelyezése.

A Dobó utcában se hiányzik majd a fényár, ide közel negyven dísz kerül. A Végvári Vitézek terén tíz, a Gárdonyi téren négy átfeszítés világít, míg a Dobó téren a már fent lévő százötven organikus dísz és gömb mellé a már jól ismert szarvas is megérkezik a szánjával, s egy világító kapu. Itt az átfeszítések száma a kihelyezett faházak mennyiségétől függ majd.

A Bazilika közelében helyére került a díszvilágítás Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A Széchenyi utcába a Boldog karácsonyt! felirat, továbbá harminc dísz, kapuk és átfeszítések kerülnek. Természetesen nem csak a belvárosban lesznek díszek. Hamarosan a Szépasszony-völgybe is kerül nyolc, illetve két fényfüzér-átfeszítés. A Felnémet, Pásztorvölgy, Berva városrészeken tizenhét pompázik majd.

– A Dobó térre és a Nemzedékek terére még ebben a hónapban megérkezik a karácsonyfa is, előreláthatólag november 16-án. A város többi részére kihelyezendő karácsonyfák számáról még egyeztetünk. Az már bizonyos, hogy a felhasználandó fényfüzérek mennyisége megközelítőleg öt-hétezer folyóméter lesz – tudtuk meg Juhász Géza ügyvezetőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában