eger

2021.11.16. 11:03

Már épülnek a karácsonyi díszek a Dobó téren

Megérkezett a Dobó térre a karácsonyi díszfények jó része.

Sz. M. L.

Megérkezett a díszgömb a Dobó térre Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A helyiek által jól ismert díszgömböt kedden kora délelőtt szerelték össze a Városgondozás Eger Zrt. munkatársai. A már felhelyezett százötven organikus dísz mellett ide kerül a világító szarvas szánjával, illetve egy kapu is, amely az elmúlt években is itt kapott helyet.

Az adventi bódék is megérkeztek már a városháza előtti térre, ezek közé fényfüzéreket szerelnek fel a városgondozás emberei. Ilyen átfeszítések kerülnek a Végvári Vitézek terére illetve a Gárdonyi Géza térre is. A cég tájékoztatása szerint hamarosan a karácsonyfa is megérkezik a város fő terére, illetve a Nemzedékek terén is felállítják már a héten.

Megérkezett a díszgömb a Dobó térre Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Széchenyi utcába két kapu is kerül, illetve itt emelkedik majd a járókelők fölé a világító karácsonyi köszöntés. A jövőhét végén kezdődő Eger Adventre már teljesen feldíszítve pompázik a város. A díszkivilágítás kiépítését már ennek kezdete előtt egy hónappal, október utolsó heteiben megkezdték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában