könyvbemutató

2021.12.05. 16:22

A Beatles egy hónapjának igaz története jelent meg magyarul

A Helikon kiadó országos könyvbemutatóján a helyi Beatles múzeumban ismerhették meg az érdeklődők a Get Back című, az eredeti angol kiadással egy időben magyarul is olvasható új, a Beatlesről szóló könyvet.

Sz. I.

2021.12.04 - Ipacs Tibor, a könyv fordítója és Peterdi Gábor, a Beatles-múzeum igazgatója - The Beatles: Get Back könyvbemutató az Egri Road Beatles Múzeumban - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

 

Ipacs Tibor (balról) és Peterdi Gábor a könyvbemutatón Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Peterdi Gábor, az egri múzeum tulajdonosa arról beszélt, hogy 1969 januárjában a legendás zenekar filmre akarta venni dalaikat írását, próbáit, majd előadását.

– A Get Back projektben egy hónapig kamerák és mikrofonok rögzítették minden szavukat. Ezt meséli el az akkor rögzített dialógusok alapján ez az illusztrált kötet – mondta Peterdi Gábor.

Ipacs Tibor műfordító szerint a magyarra fordítás nagy kihívást jelentett.

– A zenész szleng fordításához muzsikusok segítségét kértem, és tartani kellett az eredeti kiadás szövegbeli és képi egyensúlyát. John Lennon szóvicceinek élvezhető magyarítása pedig külön feladat volt – emlékezett vissza Ipacs Tibor.

Az eseményen részt vettek Benedek Szabolcs, Molnár Gábor, Marsi József Beatles-szakírók, B. Tóth László lemezlovas, Czutor Zoltán zenész és a producer Kozsó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában