Pályázat

2021.12.14. 16:54

Autóbuszt nyert Felsőtárkány fúvószenekara

Autóbuszt kapott a Felsőtárkányi Fúvószenekar Egyesület a Magyar Falu Program – Falusi Civil Alap keretében meghirdetett pályázaton megnyert négymillió forintos támogatással.

F. V. E.

Forrás: Heves Megyei Hírlap/Berán Dániel

A buszt rövid ünnepség keretében adták át. Szőnyi Gábor, az egyesület karnagya és titkára tájékoztatta lapunkat, hogy a járművet a Felsőtárkányi Fúvószenekar Egyesületen belül működő ifjúsági fúvószenekar használja majd, mely diákokból és felnőttekből áll. Elmondta továbbá, hogy hatalmas segítség számukra a megnyert mikrobusz, amely a jövőben nagyban megkönnyíti a koncertekre való eljutást, a hangszerek szállítását. Tökéletesen elfér a buszban akár egy nagy méretű üstdob is. Ez az autóbusz minden szempontból tökéletes a zenekar számára, mert hosszított, kilenc személyes, és utánfutó vontatására is alkalmas vonóhoroggal rendelkezik. Jelentősen segíti majd a nyári táborokra való utazást is, hiszen a gyerekek, a csomagjaik és a hangszerek is elférnek az autóban és a hozzá kapcsolható utánfutóban.
Az autó a hétköznapokban is hasznukra fog válni, ugyanis az egyesülettel kapcsolatos ügyintézésre is használni tudják a jövőben, például ha kottaállványokért vagy hangszerek beszerzéséért kell elmenniük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában