Bejelentés

2021.12.07. 08:22

Minden egrinek ingyenes lesz a helyi tömegközlekedés

Eger az első olyan megyeszékhely ahol ingyenessé válik a helyi tömegközlekedés.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Berán Dániel

A Volán Zrt. és az önkormányzat között megszületett az az egyezség, hogy minden egri lakcímmel rendelkezőnek ingyenes, illetve jelképes összegért igénybe vehető lesz a helyi közlekedés – jelentette be Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. 

 

Kiemelte, Eger az első olyan megyeszékhely ahol ingyenessé válik a helyi tömegközlekedés.

 

Az egyezséghez közgyűlési döntés is szükséges, melyre a következő héten kerülhet sor. A megállapodást a polgármester nem csupán a következő évre, hanem tartósan képzeli el. Arról is beszélt, annak érdekében, hogy az autósokat ösztönözzék a közösségi közlekedés használatára, valószínűleg később a parkolási díjakat is emelni fogják.

 

Elmondta, minőségi ugrás lesz a közösségi közlekedésben, hiszen hamarosan megérkeznek Egerbe az elektromos buszok illetve a távolsági járatok is bekapcsolódnak a helyi közlekedésbe. A város önkormányzata vállalja át a terhet helyiektől, akiknek semmit nem kell tennie. Januárban a szokott módon, ezer forintért vásárolhatják meg az éves bérletet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában