Egyezség

2021.12.10. 21:23

Sikeres volt bérmegállapodás a hatvani Bosch-nál is

A Bosch csoport leányvállalatainál minden évben tárgyal a bérekről.

M. H.

A Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani üzeme

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A fizetéseket minden esetben úgy kell meghatároznia, hogy a munkavállalók korrekt bérezést kapjanak és a vállalat versenyképessége is megmaradjon. A novemberben kezdődő bértárgyalások két telephelyen már sikeresen lezárultak – tudatta a cég.

A hatvani üzem és az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete között született konszenzuson alapuló, kölcsönösen támogatott megállapodás. Ez tíz-tizenkét százalék közötti alapbéremelést jelent a telephelyeken és megállapodás emellett egyéb juttatásokat is tartalmaz. A béremelés mértéke a magyarországi Bosch csoporton belül vállalatonként és tevékenységi területenként eltérő, amelyet az adott vállalat eredménye is befolyásol és természetesen függ az egyéni teljesítménytől is. A Robert Bosch Elektronika Kft. 1998-ban alakult Hatvanban, a gyár a Bosch csoport gépjármű-elektronika részlegének legnagyobb gyártóközpontja a világon és több mint ötezer munkavállalót foglalkoztat, közölte a cég. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában