A negyedik oltásról is megfogalmazta véleményét a gyöngyösi háziorvos

Dr. Mangó Gabriella saját Facebook-oldalán osztotta meg tapasztalatait.

HEOL

Dr. Mangó Gabriella Fotó: Facebook

"Reggel arra ébredtem hogy március vége, április eleje véget ér ez a rémálom és eltűnik a covid. Készülök az énekkel. A WHO ugyanakkor reggel arról adott ki nyilatkozatot, hogy az omikronnal való fertőzés után nyugodt tavasznak és nyárnak nézhetünk elébe, hogy az ősz mit hoz, majd kiderül" - kezdte a bejegyzését a gyöngyösi háziorvos.

Mangó Gabriella ezt követően a koronavírus elleni lehetséges negyedik oltásra tért át, miután nemrég a Magyar Tudósok Csoportja szakmai ajánlást tett erre. "Elsődleges feladatnak az első, illetve a második oltás minél több ember részéről való felvételét tekintik, valamint a 3., emlékeztető oltás biztosítását, mert számos nemzetközi vizsgálat igazolja, hogy az idővel csökkenő védettség megerősítésére megerősítő oltásra is szükség van. Ezzel jelentősen csökkenthető a kórházba kerülés, illetve a halálozás veszélye. Így csak harmadlagos feladat lehet a 4. oltás bevezetése" - reagált dr. Mangó Gabriella a csoport javaslataira.

 

Hozzátette: a negyedik oltás hatásosságáról, egészségügyi előnyéről vagy hátrányáról említést nem lát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában