Pályázat

2022.01.04. 10:24

Közzétették a HEMO működtetéséről szóló pályázati felhívást

Az egri közgyűlés 2021. december 16-i ülésén fogadta el azt az előterjesztést mely a HEMO épületének új funkcióval történő megtöltésére szolgált.

Heol

Az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon (HEMO) épülete az eredeti tervek szerint fiatalok közösségi tere lett volna

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Az előterjesztésben Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek javaslatot tettek a HEMO határozott ideig, 2026. december 31-ig tartó működtetésére egyes közművelődési közfeladatok ellátása mellett, egyben egy nonprofit szolgáltatóház fenntartására is.

A Civil Kerekasztal képviseletével egyeztetve a városvezetés célja volt, hogy az egri civil közösségek működésének állandó helyet biztosító, emellett a nyilvánosság számára szervezett események, rendezvények esetében nyitott közösségi tér jöjjön létre. 

Ennek keretében elsősorban a civil szervezetek és közösségek működésének segítése, a hálózati együttműködés fejlesztése, a szervezetek tagjai közösségi munkájának segítése, valamint az aktív polgárok bevonása, a helyi összefogás erejének erősítése lenne az üzemeltető feladata.

Ennek jegyében történt meg a pályázat kiírása a Civil Közösségek Háza működtetésére, s mely pályázati felhívás hivatalosan formában Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának weboldalán közzétételre is került. A pályázat beadásának határideje a mai naptól számított 30 nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában