Farsang

2022.02.20. 17:23

Elbúcsúztatták a telet Mónosbélben (fotók)

A község kisgyerekes családjait vonták be a községi farsangba Mónosbélben.

T. B.

Kiszebáb égetéssel űzték el a telet

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Hét közben online bemutatón várták az ötletes jelmezeket, szombaton pedig meg is jutalmazták a rendőrnek, póknak, pingvinnek, hercegnőnek és sok minden másnak öltözött gyerekeket. Varga Sándorné polgármester az ajándékok sorsolásakor elmondta, huszonkét jelmezes vett részt az idei kiírásban. Ugyancsak sorsolással kiválasztották a farsangi királyt és királynőt, valamint a bohócot is.

Az önkormányzat által kiírt fánkversenyre ezúttal négy nevezés érkezett, a zsűri Zagyva Viktória csörögefánkját találta a legfinomabbnak, megelőzve Halkó Ágnes, Félixné Miklósi Anita, Koósné Balogh Gabriella édességeit. A gyerekek ezután megkóstolhatták a versenyző süteményeket és jól lakhattak a szervezők készítette fánkokkal is.

A mulatságot a tél elbúcsúztatása tette teljessé, a tavasziassá váló időjárásban előbb körbetáncolták, majd elégették a kiszebábot, és vele minden bajt, gondot is, hogy a tél már ne térhessen vissza. 

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában