Rózsaszentmárton

2022.02.19. 10:14

Heves megyei bányászfalut alázott meg a tévében az MSZP alelnöke

Közleményben reagált Sipos Jánosné rózsaszentmártoni polgármester, miután óriási felháborodást váltott ki a Heves megyei településen Komjáthi Imre, az MSZP alelnökének februári nyilatkozata, melyben kritizálta a településen megépült beruházást, az utcai fitneszparkot.

K. B. L.

A MSZP-s politikus szerint a falusi emberek nem használnak ilyen eszközöket

Komjáthi az MSZP alelnökeként az ATV Voks 2022 című választási műsorának volt vendége február 9-én Barát Endre, az egykori Éhségmenet résztvevője és Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke mellett.

A műsorban megkérdőjelezték, hogy a 2010-óta hazánkban elköltött 17 erez milliárd forint uniós forrást mennyire használták fel megfelelően. Itt Komjáthi Imre kifejtette, szerinte azért nem, mert kilopták belőle a pénzt. AZ MSZP alelnöke azzal folytatta, számtalan értelmetlen beruházással találkozott Heves megye 3. számú választókörzetében is. Szerinte a rózsaszentmártoni utcai fitneszpark is ilyen, mint cinikusan hozzáfűzte: el tudja képzelni, ahogy hosszú tömött sorban mennek a falusi asszonyok gyúrni a fitneszparkba a kukorica lecímerezése után.

A közösségi médiában közzétett közleményében Sipos Jánosné polgármester sorra veszi a műsorban elhangzott sértő kijelentéseket, majd reményét fejezte ki, hogy a tv csatorna korábbi Hazahúzó című műsora képes volt objektív képet adni a településről, s reméli, bocsánatot kérnek majd a rózsaszentmártoniaktól.

Portálunk kérdésére a polgármester nem kívánt mást hozzátenni, csupán annyit foglalt össze, hogy a 2019-ben felavatott fitneszparkot használják a fiatalok, a 18 éven aluliak aránya egyébként is folyamatosan nő hat éve a településen, nemrég bölcsődét hoztak létre.

A polgármester egy 2021-ben kelt Hadházy Ákosnak címzett leveléből kiderül, a fitneszpark létrejöttét még 2016-ban kezdeményezte a Nemzeti Sportközpont, az önkormányzatnak csupán a területet kellett biztosítani.

A közösségi médiában közzétett közlemény alatt hozzáfűzött lakossági kommentárok közt van, aki megjegyzi, hogy 67 évesen most látja elérkezettnek azt, hogy kipróbálja az utcai fitneszparkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában