Változás

2022.02.08. 18:16

Kialakítják a mintavételi feltételeket a füzesabonyi egészségügyi központban

S. S.

Fotó: Shutterstock

A napokban adtuk hírül, hogy hétfőtől szünetel a laboratóriumi vizsgálat a városi egészségügyi központban, ahol eddig a Pro Labor Kft. végezte az ­orvosi laborvizsgálatokat. A cég az elmúlt héten, pénteken az éjszakai órákban e-mailben arról tájékoztatta az intézmény főorvosát és az önkormányzatot, hogy január ­31-től bezárnak. 

A döntésről csak a vizsgáló ajtaján kifüggesztett tájékoztatóból szembesültek hétfőn a vérvételre beutalt betegek. Az intézmény azonnal tájékoztatta erről a Népegészségügyi Főosztályt. Nagy Csaba polgármester elmondta, hogy eddig a Pro Labor Kft. végezte az orvosi laboratóriumi vizsgálatokat. A cég vezető főorvosával nagyon jó kapcsolatuk volt, ám halálát követően a vállalkozást továbbvivő fia szerint számukra nem gazdaságos a szerződésben rögzített működés. 

– A pénteken éjjel megküldött levélben a kft. tulajdonosa még azt közölte, hogy február végéig a sürgősségi feladatokat ellátják, ám hétfőn reggel bejött az egészségügyi központba és hazaküldte a dolgozókat. 

 

Köszönettel tartozunk dr. Vácity József főigazgatónak, hogy a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet készséggel és azonnal a segítségünkre sietett – mondta a városvezető. 

A polgármester elmondta: február 1-től a Füzesabony és körzetéből beutalt betegeket az egri intézmény laboratóriumában fogadják. Legkésőbb jövő hétfőig kialakítják a feltételeket a füzesabonyi egészségügyi központban a helyi mintavételezésre, így helyreáll a régi rend. Ha valakinek problémás a bejutás Egerbe, az önkormányzat ebben is segít. Nem kell mást tenni, mint hívni a 36/542-512-es (polgármesteri hivatal) vagy a 36/341-001-es (szociális központ) telefonszámát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában