Átadó

2022.02.27. 08:09

Már korszerű épületben működik a járási hivatal Füzesabonyban

Közel 350 millió forintból tették alkalmassá az egykori Rákóczi úti pénzintézeti irodaépületet, hogy abban a Füzesabonyi Járási Hivatal kapjon helyet. A létesítményt pénteken adták át. A fejlesztésnek köszönhetően a hivatal eddig széttagolt elhelyezése megszűnt.

Sike Sándor

A múlt pénteki eseményen megjelent a szabadságon lévő megyei kormánymegbízott, dr. Pajtók Gábor, ott volt a város polgármestere, Nagy Csaba, több közéleti szereplő s polgármester a környező településekről. 

 

Beszédében dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára vázolta azt a folyamatot, amely 12 éve kezdődött, s a teljes magyar közigazgatás átalakításához vezetett. 

 

– A területi közigazgatás átalakításával mára számos olyan fejlesztés valósult meg Magyarországon, mely Európában is szinte egyedülálló –jelentette ki. Szavai szerint a kormányhivatali, majd a járási rendszer kialakításakor fokozatosan sikerült megteremteni az ügyfelek és a dolgozók számára ideális feltételeket. Ezzel párhuzamosan jelentős feladat- s hatáskörbővülés is következett: a kormányablakok például az okmányirodai időszakban 49 ügykörrel foglalkoztak. Ez a szám már meghaladja a 2500-at – ismertette. 

 

– Nemcsak létesítményekben gyarapodott és vált korszerűvé a hivatali rendszer, de az információs technológia alkalmazásában is az ügyfelek jobb kiszolgálásáért – mondta. Az államtitkár kifejtette, hogy 2010 óta folyamatosan törekednek, arra, hogy a közigazgatást szolgáló épületek megújuljanak, és ha szükséges, új helyre tudjanak költözni. Fontos, hogy az ügyfelek kulturált körülmények között találkozzanak az állammal. 

 

– Maga a kormányhivatali rendszer messze igazolta a jó döntéseket és a működőképességet, a kormányablakrendszer pedig különösen népszerű – hangsúlyozta az államtitkár. 

 

Az eseményen dr. Kadlott Csaba, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója visszatekintett arra a munkára, aminek köszönhetően korszerű körülmények között dolgozhatnak a kormányhivatali alkalmazottak. Szavaiból kiderült: az ügyfelek egy épületben kereshetik fel a járási hivatal hatósági és gyámügyi, népegészségügyi, valamint élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztályait. 

 

– Maga a beruházás 350 millió forintba került, ebből 160 millió forint volt az épület vételára. A tetőtér-beépítéssel 900 négyzetméter hasznos terület jött létre, ahol negyvenöten dolgoznak. Olyan fejlesztés valósult meg, hogy az eddig széttagolt elhelyezést meg tudtuk szüntetni – húzta alá a főigazgató. 

 

A foglalkoztatási osztály és a kormányablak viszont a továbbiakban is a régi helyén várja az ügyfeleket – hangzott el. 

 

Így született meg a megoldás

Ismeretes, hogy 2013-ban alakult meg a járási rendszer hazánkban. Ekkor jött létre a Füzesabonyi Járási Hivatal is, mely a városban több épületben kapott helyet, a polgármesteri hivatalban, és az egykor munkaügyi központként működő Rákóczi úti épületben. A széttagoltság kérdését oldotta meg az, hogy eladóvá vált 2020-ban a Takarékszövetkezet irodaháza. Ezt az ingatlant megvásárolta a Magyar Állam, és átalakította a kormányhivatal részére. Így működhetnek ott immár korszerűbb körülmények közt. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában