Csicsergő óvoda

2022.02.01. 15:00

Nő a létszám, bővíteni kell a boldogi óvodát

K. B. L.

Új óvodaépület létesül 100 millió forintért a Magyar Falu Program keretében és uniós pályázati forrásokból. A jelenlegi két tagépületben a 75 férőhelyes Csicsergő Óvoda már nem volt bővíthető. Az önkormányzat megvett egy újabb ingatlant. Itt két csoportot tudnak elhelyezni. A beruházásnak köszönhetően nagyobb udvar és játszótér is lesz, a megnövekedett gyermeklétszámhoz igazodva. 

 

A fejlesztés után az egyik felszabaduló óvodai tagépületben később minibölcsődét létesítenek, itt kap helyet a központi konyha is. Laczkó Roland polgármester elmondta, növekvő számú bölcsődés és óvodás gyermek él Boldogon, hiszen az elmúlt években a falu közelében lévő ipari üzemekben dolgozó családok az ingatlanárak és a község adottságai miatt előszeretettel költöztek oda. A munkák múlt év végén gyorsultak fel, miután újabb uniós pénzösszeg érkezett a projekthez. A kivitelezéssel idén tavasszal készülnek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában