Fejlesztés

2022.02.10. 16:25

Teljes hosszában megújul Átány főútja

Jámbor Dénes, a település polgármestere fontos fejleményekről adott hírt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

M.H.

Jámbor Dénes (balra) és dr. Pajtók Gábor jelentette be, hogy az utak, járdák szebbek lesznek.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Önkormányzatunk elhivatott az út- és járdafelújításában. Minden lehetséges forrást megragadunk ennek érdekében. A fő közlekedési útjainkon a Start közmunkaprogramnak és a Magyar Falu Programnak hála több mint ezer méternyi járda újul meg – részletezte. Mint kifejtette, sok a ritkán lakott utca, amelyeket zúzalékkal, szilárd alappal láttak el, ezt is folytatják hatszáz méteren.

– A külterületi utakat sem hanyagoljuk el, 55 millió forintot nyertünk a vidékfejlesztési programban, s a Sugár utat burkoljuk le aszfalttal. Azon a területen több vállalkozás van, így számukra is könnyebb lehet a közlekedés – tette hozzá. Az idei tervekről is szólt, s elmondta, ötven millió forintos belterületi útfelújítási pályázaton indulnak majd.

Dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott is komoly eredményről számolt be.

– Átánynak komoly hagyománya van, 2010 óta fejlődő pályára állt. A kormányzat felismerte, hogy a vidéki életet is segíteni kell – jelentette ki. Kiemelte, tízmillió forint jut járdakorszerűsítésre, 55 millió forint külterületi útra, s ezeken kívül egy több évtizedes probléma is megszűnik.

– A Magyar Közút Nonprofit Kft. a települést átszelő Rákóczi utat teljes hosszában modernizálja. Lemarják a felületet, kétrétegű méretezett aszfalt kerül rá, két buszmegálló és egy szakaszon egy híd is megújul. Ez több mint négyszázmillió forintot jelent – taglalta. Hozzátette, hosszútávú terv, hogy a 31-es bekötő útja is jobb legyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában