Interjú

2022.03.26. 11:30

A Koncz Gábor-stéget is felújították Mezőtárkányban

A településen áthaladva ismét felkerestük a horgásztavat, amiről sok jót hallottunk az utóbbi időben. Ifj. Forgács Péter tógazda fogadott, és válaszolt kérdéseinkre. Szavai szerint nem volt könnyű a tavalyi esztendő, hisz’ a koronavírus-járvány sok mindenben hátráltatta őket, főleg az év első felében.

Sike Sándor

A mezőtárkányi horgászparadicsomot családok is szívesen keresik fel, s ha fogás van, közösen örülnek Forrás: Heves Megyei Hírlap

– A járványhelyzet mennyiben gátolta az ide irányuló horgászturizmust? 
– Nem tétlenkedtünk, arra használtuk ki az időt, hogy felújítsuk a szállásokat, amíg nem tudtuk megnyitni azokat. Minden apartman új ágyat kapott, a vendégek kérésére a tóparti szállásokat bővítettük, ezért új négyszemélyes lakókocsikat telepítettünk. Minden horgászálláshoz esőbeállókat létesíttettünk, hogy a zord időben is kényelmesebben érezzék magukat. Sok pozitív visszajelzés érkezett hozzánk, s a vendégek száma másfélszerese lett az előző évinek. 
 

– A kis „szünetet” követően visszatértek a versenyek is, és a telepítésekkel se álltak le. Milyen megmérettetéseket rendeztek tavaly? 
– Már második alkalommal rendeztük meg a bojlis horgászversenyt, remek eredményekkel. Ezenkívül volt a kis tavon egy törpeharcsafogó verseny is. Számos telepítéssel gyarapítottuk is az állományt. Folyamatosan érkeztek háromnyaras pontyok azok számára, akik azért horgásznak, hogy a halat elvigyék. Novemberben pedig az anyapontyállományunkat bővítettük 10 pluszos halakkal, a legnagyobb példány 18 kilogrammos volt. 


– Említette a vendégek visszajelzéseit. Milyen formában hasznosították azokat? 
– Az év végeztével átgondoltuk a horgászvendégeink visszajelzéseit, milyen újításokra is van igény. Ezek között a Koncz Gábor-stég teljes felújítása volt a legjelentősebb. A stéget egy lakóautóval is bővítettük. A kis tavon lévő 25-ös állás is kapott lakóautót, így egy időben akár 40 embert is el tudunk szállásolni. Minden állásunk hallépcsőt kapott, így kényelmesebb lett a szákolás és a halak vissza­engedése. 
 

– Milyen terveik vannak a közel­jövőre? 
– Szeretnénk a nagy tó mellé konténerzuhanyzókat, vizesblokkokat létesíteni. A büfét bővítjük, új ételekkel is megpróbálunk a vendégeink kedvében járni. 


– Miben lett más 2022-re ez a mini horgászparadicsom? 
– Minden tóparti állásunk csónakkal gyarapodott a horgászok segítségére, a halak védelme érdekében. Több horgászhelyet nádszövethálóval kerítettünk el a nyugalmuk érdekében. Ez év márciusában megtörtént az első haltelepítés, körülbelül három mázsa hal érkezett, s a telepítést az évben többször is ismételjük. A pecások örömére az áramvételi lehetőség szinte mindenhol biztosított. 
 

– Milyen terveik vannak az év hátralévő részére? 
– A bojlis versenyt idén júniusban rendezzük. Tervezzük a törpeharcsát fogni akaróknak is a megmérettetést. Tapasztaljuk, hogy az előző évhez képest a horgászok előre terveznek, foglalnak. Vannak olyan horgászállásaink, amelyek már szeptemberig foglaltak. Ez remek visszajelzés, örömmel fogadjuk. Terveink között szerepel, hogy a Koncz Gábor-stég átadására, avatására meghívjuk a művész urat és az előző tulajdonost, Nemes Istvánt és családját. Örülünk, hogy jó kapcsolatot ápolunk a település vezetőivel, lakosaival. Vannak közös céljaink, amikért mindenki tenni akar. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában