Segítség

2022.03.04. 15:13

Adományt kapott az egri kórház gyermek osztálya

Másfél milliós ultrahang fejet adományozott a Markhot Ferenc Kórház számára az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület.

M.H.

Fotó: Daniel Beran

Az eszközt a gyermek kardiológiai szakrendelésen használják majd. A szervezet vezetője, Nagy István az átadáson elmondta, eddig tíz alkalommal kapott az egri gyermek osztály a megyei vállalkozók támogatásának segítségével különböző, gyógyítást segítő eszközt, több mint 12,5 millió forint értékben.

 

A kórház ellátási területén működő vállalkozók most is elősegítették egy fontos eszköz megvásárlását. Az adományokat dr. Orosz Krisztina stratégiai igazgató, dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolási igazgató és dr. Mátrai Zsolt a gyermek osztály osztályvezető főorvosa vették át. Dr. Mátrai Zsolt elmondta, egy éve várnak erre az eszközre, mellyel sokkal pontosabb diagnózist lehet felállítani.

 

 Az adományozó egyesület 2008-ban dolgozta ki egészségügyi és szociális intézménysegítő projektjét azzal a céllal, hogy kórházakat, gyermekintézményeket, mentőszervezeteket is támogasson. 

c

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában