Oktatás

2022.03.25. 16:56

Az egri egyetemen értékelték a Roma Szakkollégiumok esélyteremtő szerepét

A Roma Szakkollégiumok esélyteremtő szerepét értékelték az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen pénteken.

K.B.L.

Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár kiemelte, a roma szakkollégiumok tizenegy évvel ezelőtti indulása óta fontos, hogy újabb generációk kapcsolódjanak be a munkába és lássák a program eredeti céljait. Fontos, hogy tovább segítsék a roma fiatalokat, akik saját erőből nem tudnák elvégezni a tanulmányaikat, mivel nagyon sok esetben anyagilag nem tudják vállalni a diploma megszerzését.

 

Langerné Victor Katalin hozzátette, nagy munkával jutnak ők be az egyetemre, hátrányos helyzetűek, végig kell segíteni az útjukat a diplomáig.

 

2010-ben kezdett hozzá a kormány annak a rendszernek kiépítéséhez, amely a Biztos kezdet gyermekházakkal kezdődik, a rendszer csúcsán tizenegy roma szakkollégium működik hálózatban, ezeket kell erősíteni és ahol lehet, újabbakat létrehozni – tette hozzá a helyettes államtitkár. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában