Segítség

2022.03.08. 11:39

Szarvasmarhát adományoztak a Mátraderecskére befogadott menekült családoknak

Nem mindennapi adományt vehetett át Forgó Gábor, a község polgármestere a napokban Nyárádon, ahol Kajak Károly, polgármester ajánlott fel egy közel 450 kilós szarvasmarhát a Mátraderecskére befogadott ukrán menekült családoknak.

B.K.

Nyárádon közmunkaprogram  keretében  foglalkoznak állattartással, s szolidaritásuk  jelképeként ajándékozták oda a helyben feldolgozott marhát.  

 

Forgó  Gábortól megtudtuk, a napokban a Nemzeti Művelődési Intézet székházában Lakitelken vett részt a Városok Falvak Szövetségének kongresszusán. Itt vette át Csopak és Tihany polgármestereitől a menekülteknek összegyűjtött adományt, s itt ajánlotta fel  Nyárád vezetője is a közel kétszáz kilogramm színhúst.

 

Az adományt kedden szállította haza, ahol szétporciózták és lefagyasztották a húst. 

 

Megtudtuk azt  is,  jelenleg huszonkét személyről, - anyákról és gyermekeikről  -  gondoskodnak a faluban. Bár mindannyian hazavágynak,  kiszámíthatatlan,  hogy mikor térhetnek haza otthonaikba. Szükség szerint  munkát is biztosítanak a felnőtteknek.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában