Nagypéntek

2022.04.16. 09:55

A keresztény Magyarország megmaradásáért ajánlották fel az ecsédi keresztutat

Negyedik alkalommal tartották meg Ecséden az élő keresztutat.

HEOL

Élő keresztút Ecséden

Forrás: beküldött

Hegedűs József, a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kuratóriumi elnöke tájékoztatta portálunkat az eseményről. 
– Nagypénteken Isten kegyelméből ismét megtarthattuk a már hagyományosnak mondható élő keresztutat, immáron  negyedik alkalommal. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, s ezért szép számmal vehettünk részt a keresztúton, többen érkeztek messzebbről is – számolt be.

Szép számmal érkeztek az eseményre
Forrás: beküldött


– Az élő keresztutat a keresztény Magyarország megmaradásáért ajánlottuk fel, melyet ezen válságos időkben szükségesnek láttunk. Köszönetünket fejezzük ki Varga József plébániai kormányzónak, aki a keresztutat vezette, valamint a kántoroknak. Köszönjük az egyes állomások alkalmával történeti és történelmi személyeket megformálóknak, ministránsoknak, keresztvivőnek, a személyszállításban segítőnek, és a helyi karitász vezetőjének, a fotósunknak, továbbá a horti Rózsa Sándor Hagyományőrző Egyesület lovasainak, s minden résztvevőnek a jelenlétüket. Külön köszönjük a Jézust megformáló Karsai László barátunknak, hogy alázattal és türelemmel, valamint kitartással jó példát állít minden résztvevőnek. A településen keresztül ívelő élő keresztút igazi tanúságtétel – fogalmazott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában