Elismerés

2022.04.29. 14:48

Átadták a Heves Megyei Közgyűlés díjait a megyeházán

Számos szakterület képviselője vette át az elismeréseket, melyeket a koronavírus-járvány miatt két éve nem adhatták át.

M. H.

Számos szakterület képviselője vette át a Heves megyei Közgyűlés díjait

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Heves Megyei Önkormányzat soros ülését tartotta pénteken, ám előtte több díjat is átadtak. A koronavírus-járvány miatt két éve nem adhatták át ünnepélyes keretek között azokat a díjakat, melyeket a Heves Megyei Önkormányzat adományoz – ezt dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke mondta, így pénteken pótolták a 2020-ban és 2021-ben odaítélt elismerések átadását is.

A 2021-es Heves Megyei Családokért Díjat Pető Lászlóné védőnő, Ecséd önkormányzata, a Főegyházmegyei Karitász és a Kisbéka Mozgástanoda kapta. 2020-ban Heves Megyei Nagykövete címben részesült Nagy Réka modell, Demecs Norbert túravezető és Gender Tamás, a Gender Racing Team vezetője. 2021-ben ugyanezt az elismerést Király Józsefné parasportoló, Laczik Csaba szobrászművész és Les Norbert fazekasművész kapta.

2020-ban és 2021-ben az Év Heves Megyei Sportolója címet hárman-hárman érdemelték ki, az azóta elhunyt Tóth Zsolt ralinavigátor, Gyallai Soma tereptriatlonista, az Eger Heroes, illetve Kovács Noel atléta, Mákos Milán karatéka, akit Sike Károly lapunk sportújságírója terjesztette fel a címre, és Lévai Petra paratriatlonista.

A 2021-es Telekessy István területfejlesztési díjat dr. Bényi Szabolcs jogász, korábbi megyei közgyűlési alelnök, a Bioco Magyarország Kft, az Axis Bentonit Kft és Eger Térsége Fejlesztési Egyesület érdemelte ki. Kiosztották a tavalyi és az idei Heves Megyei Klímabarát címeket is, a nyertesek Noszvaj és Visonta önkormányzata, a Hatvani Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Technikum, továbbá a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület valamint a Kékes Turista Egyesület.

S végül átadták a 2021-es és 2022-es Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díjakat. Tavaly Hajdú István alezredesnek, a Kerecsend Közbiztonságáért Polgárőr Egyesületnek és a Heves Város Polgárőr Egyesületnek ítélték, míg idén Oláh Tamás rendőr alezredes, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány és a Polgárőrség Hatvan Közhasznú Szervezet kapott ilyen díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában