Állattartás

2022.04.20. 07:30

Kutyasulisok jártak a kápolnai óvodában

A felelősségvállalásra nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni.

S. S.

Az ovisok nagy figyelemmel kísérték a bemutatót

Forrás: Heves Megyei Hírlap

A intézményükben járt a megyeszékhelyen működő kutyasuli csapata, az Egri Felelős Kutyások Egyesülete éppen egy hete, kedden - közölte a Hírlappal Kecskésné Kerékgyártó Andrea, a Kápolnai Tündérkert Óvoda vezetője. Elmondása szerint az ilyen és hasonló programok nagyon fontos részét képezik nevelőmunkájuknak. 

Úgy gondolom, hogy a felelősségvállalásra történő nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni. Ezért is tartottam fontosnak, hogy a gyermekekhez közel álló kutyákon keresztül kapjanak ehhez ismereteket. Az apróságok szívesen kapcsolódtak be abba a beszélgetésbe, ami a felelős kutyatartásról, az élelmezésükről, gondozásukról folyt – mondta az óvodavezető. 

A témában alaposan jártas kutyasulisok által irányított beszélgetés befejeztével a megjelent egyesületi tagok játékos trükköket mutattak be az ebekkel az érdeklődő gyerekeknek. Izgalmas és szórakoztató demonstrációjukat Kecskésné szerint nagy érdeklődés kísérte, amit természetesen örömmel fogadtak a gyerekek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában