Közgyűlés

2022.04.21. 08:00

Nem lesz szemetes a megyeszékhely

A múlt heti rendkívüli testületi ülésen tárgyalta volna a közgyűlés a közfeladatok ellátásával kapcsolatban a városgondozással tervezett vállalkozási szerződést, az előző ugyanis lejárt. Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek közleménye szerint, mivel ezt levették napirendről a képviselők, így veszélybe került az alapellátás.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Szerződtünk volna a cégünkkel parkfenntartási feladatok ellátására, a fák kezelésére, ültetésére, játszóterek fenntartására, utcabútorok karbantartására, illegális hulladék elszállítására, nyílt árok és csapadékcsatorna tisztítására, a közutak, hidak karbantartására, kátyúzásra. A városvezetés minden törekvése ellenére a képviselő-testület többsége úgy döntött, hogy az „in-house” keretszerződés napirendjét végül ne tárgyalja a testület – közölték. Hangsúlyozták, így a helyhatóság nem tudja biztosítani a fentebb leírt közfeladatok ellátását, s ezek hiánya, szemetes, gondozatlan városképet eredményez rövid időn belül. 

– A városvezetés számára ismét érthetetlen testületi döntés született, ami egyértelműen szembe megy Eger és az itt élők érdekeivel – tették hozzá. 

Juhász Géza, a városgondozás igazgatója kérdésünkre elmondta, reméli, a háttér mielőbb rendeződik, ám mindez nem jelenti azt, hogy Egerben rendezetlen területet hagyna a cége. Amennyiben esetleg fennakadás tapasztalható, az legfeljebb munkaszervezési vagy technikai problémából adódhat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában