Partnerség

2022.04.27. 15:09

Nemzetközi találkozót tartottak az egri Andrássy Középiskolában

A fényszennyezésnek az embereket érintő gazdasági, csillagászati, biztonsági és egészségügyi következményei is vannak.

S. S.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy Erasmus+ projekt keretében – Kapcsold le a lámpát, kapcsold föl a csillagokat! mottóval – magyar, spanyol és horvát résztvevőkkel stratégiai partnerséget építettek ki, amely a fényszennyezés problémájával és témájával foglalkozik - mondta el április 27-én a Kaptárkő Egyesület elnöke. Novák Richárd a sajtótájékoztatót abból az alkalomból tartotta, hogy a program első nemzetközi találkozója a megyeszékhelyen, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskolában volt. 

Újságírói kérdésre a projektmenedzser közölte: a szakképző iskolák tanárai, diákjai és szakértők vesznek részt a programban, amely a fényszennyezés problémakörével foglalkozik. Ez napjainkban globális probléma. A fényszennyezésnek az embereket érintő gazdasági, csillagászati, biztonsági és egészségügyi következményei is vannak. 

Az egyesületi elnök a projektcélok közül kiemelte, szeretnék ösztönözni a kezdeményező- és vállalkozókedvet a tanulókban a környezetvédelem érdekében. Elősegítenék, hogy a diákok fellépjenek a környezet fényszennyezéssel szembeni védelme érdekében. 

Rozmán Éva, az Andrássy igazgatója nagyon fontosnak nevezte, hogy a fiatal generáció pontosan megértse azt, milyen felelősségünk van a jövőnk formálásában. 

Nem csak az egyéni jövőről van szó, hanem az emberiségéről és a Földéről egyaránt. Az iskolánk éves programjának része, szinte havi rendszerességgel vannak olyan eseményeink, amelyek felhívják a teremtésvédelem valamilyen területére a diákok figyelmét. Örömmel fogadták ezért a projektet, amelyet az iskola egykori tanulója, a Kaptárkő Egyesület vezetője ajánlott be – mondta az igazgató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában