Kutyakiállítás

2022.04.16. 20:02

Több ezer kutya lepte el Szilvásváradot (fotók)

Két kiállítás már lezajlott, húsvétkor szintén két napon bírálják el a legszebb kutyákat a lovas stadionban.

T. B.

Magyar kutyafajták is versenyeztek

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Pénteken kezdődött és hétfőig tart a nemzetközi CACIB kutyakiállítás-sorozat Szilvásváradon. Minden nap több száz kutyafajtát vonultatnak föl tulajdonosaik és fölvezetőik az egyes FCI fajtacsoportokban, több korosztályban. A gazdáik igyekeznek a kutyák legjobb formáját mutatni, hogy minél jobb benyomást tegyenek a küllembírálókra. A lovas stadionban tartott eseményen természetesen vannak lovas bemutatók is, a gyerekekkel pedig a magyar kutyafajtákat igyekeznek megismertetni. Szombaton tartották a magyar kutyafajták agility bajnokságának előválogatóját, vasárnap a hobbi és keverék kutyák bírálata lesz a különlegesség.

 

Minden nap Best in Shown választják ki az egyes fajtacsoportok, illetve a korosztályok legszebbjeit, de versenyeznek a fiatal fölvezetők is. A győztes kutyák között zajlik egy utolsó bírálati kör is, amikor a nap legszebb kutyáját választják ki. Pénteken az első helyezett egy lhasa apso lett Olaszországból, a második egy magyar tulajdonú ausztrál juhászkutya, a harmadik egy USA-beli só-bors törpe snauzer, a negyedik pedig egy bajor hegyi véreb Lengyelországból.

A második napon a best in show győztese egy amerikai cocker spániel lett, megelőzve egy welsh terriert, egy rövidszőrű törpetacskót, valamint egy törpe uszkárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában