Jogi szakember

2022.04.23. 15:00

Új jegyzőt keresnek Horton

K. B. L.

Ismét új jegyzője lesz a falunak, miután a mostani jogi szakember is lemondott – tudhattuk meg abból a helyi blogbejegyzésből, melyet Magyar Norbert, a Szülőföldem jobbat érdemel csoport tagja tett közzé. Magyar szerint a mostani jegyző, Szabados Adrienn a községi intézményvezetők és képviselők számára írt levelében a lemondás okaként azt jelölte meg, hogy nem tudott a jelenlegi településvezetéssel együttműködni; döntéseit, munkáját mások sorozatban felülvizsgálták és megváltoztatták. 

Juhász László Dávid, Hort polgármestere megerősítette, hogy a jegyző valóban jelezte a távozási szándékát, de megjegyezte, hogy a helyi közvéleményt befolyásoló blog olyan információt tett nyilvánossá, ami még nem hivatalos. 
A községvezető egyúttal kijelentette: a jövőben szeretne olyan jegyzővel együtt dolgozni, aki alkalmazkodik az elvárásokhoz. Kiemelte, a képviselő-testületben az ellenzék az önkormányzati választás óta folyamatosan politikai támadásokat intéz a falu vezetői ellen, a mostani esetet is ennek tudja be. Az elmúlt két és fél évben több százmillió forint pályázati támogatás érkezett a Hortra, inkább ennek szakszerű elköltésére és a projektek gondos megvalósítására szeretne a jövőben koncentrálni – tette hozzá a polgármester. 
Elértük Szabados Adriennt, aki megerősítette a felmondása tényét, ám addig, amíg le nem telik a felmondási ideje, egyebet nem szeretne a sajtónak nyilatkozni . 
 

 

Címkék#jegyző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában