Tereprendezés

2022.05.10. 17:00

Abasári segítség Szentkútnál

F. V. E.

Közel száz éve minden pünkösdkor gyalogosan elzarándokolnak az abasáriak a Mátreverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyhez. Fiatalok is részt vesznek a sétában, s az egész napos túra végén mindig kedves fogadtatásban van részük. 

Csőkéné Kelemen Ágnes, a zarándoklat szervezője lapunknak elmondta, a hosszú évek alatt nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki a rendházatyákkal. Többször segítettek már a kegyhely körül. A rendházfőnök Lóránt atya idén is megkérdezte tőlük, tudnának-e segíteni a tereprendezésben, s természetesen igent mondtak. 

– Az önkormányzat és az egyházközség is segített, hogy el tudjuk végezni a szükséges munkálatokat. Abasárról 14 ember csatlakozott a környezet megszépítéséhez. A férfiak egyebek között kivágták a viharokban megsérült és veszélyessé vált fákat, ezeket feldarabolták és a helyükre is pakolták. Nagyon kellemes időben és remek hangulatban telt a munka. Tennivaló mindig akad, ezért úgy tervezzük, ősszel ismét elmegyünk segíteni – fűzte hozzá a zarándoklatszervező.
 

Címkék#segítség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában