Büntetőfékezés

2022.05.31. 12:58

Büntetőfékezéssel veszélyeztettek egy ludasi gyermeket

A Heves megyei falu polgármesterét azzal akarták büntetni, hogy menyét veszélyes közlekedési szituációba keverték. Unokája is az autóban ült.

HEOL

Vargáné Csengeri Mónika, Ludas polgármestere

Forrás: Vargáné Csengeri Mónika/Facebook

Felháborító történetet osztott meg Facebook-oldalán Vargáné Csengeri Mónika, Ludas polgármestere a Ripost tudósítása szerint. Kiderült, fia írta a nyílt levelet. A polgármester szerint mindenkinek lehet véleménye a politikában, egy gyermek életét azonban tilos kockára tenni.

„Most egy szomorú történetet osztok meg veletek egy közúti atrocitásról, amely párommal történt és ludasi illetősége van. Párom gyermekünkkel a hátsó ülésen Gyöngyösre utazott, egész úton viccből és "politikai büntetésből" egy helyi illető büntetőfékezgetett előtte. Ez már nem első eset, hogy egy baráti társaság egyik tagja ezt csinálja velünk. Pont nemrégiben volt halálos baleset ezen az útszakaszon, ahol kisgyermek is életét vesztette. A gyermeki élet nem játék. Mit tennél ha a bohóckodásodból baleseteznek és baj lenne? Térjünk már észhez, a politika az politika. Nekem sok ismerősöm van, akikkel más politikai eszméket vallunk, és képzeljétek jól megvagyunk velük. Ezt hívják úgy, hogy szellemi érettség, amelyből az illető ezúttal is egyesre vizsgázott” – írta a férfi, akinek polgármester édesanyja miatt feleségén és gyermekén akartak bosszút állni.

Pár nappal ezelőtt, május 22-én a 3-as számú főúton két személyautó ütközött össze. A balesetben egy 10 éves gyermek vesztette életét, egy másik gyermeket és két felnőttet mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

A büntetőfékezés közúti veszélyeztetésnek számít. „Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – mondja ki a törvény. Büntetése akár öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz - írja a Ripost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában