Verseny

2022.05.13. 20:23

Határon túliak is versenyeznek Egerben

Összemérik a földrajz- és földtantudásukat a diákok.

F. V. E.

Hetedikes, nyolcadikos tanulók vetélkedtek

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Péntek délután kezdődött el a XXX. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Tanulmányi Verseny döntője a Líceum dísztermében. A versengést a Magyar Természettudományi Társulat (MTT) földrajz–földtan témakörben hirdette meg magyarországi és külhoni, magyar anyanyelvű iskolák hetedik és nyolcadik osztályos tanulóinak. A megmérettetés vasárnapig tart. 

A diákoknak írásban és szóban egyaránt bizonyítaniuk kell a tudásukat, s terepgyakorlaton is részt vesznek majd a hétvégén a Bükki Nemzeti Park területén. 

Dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője az esemény házigazdájaként a magyar résztvevők mellett megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte a Kárpátaljáról érkezetteket is, akik mindenki számára példát mutatnak a jelenlétükkel. 

– Ez a földrajz–földtan verseny nemcsak a tehetséggondozásról, a szakmai fejlődésről szól, hanem a közösségépítésről és a nemzeti összetartozásról is – hangsúlyozta dr. Pajtók Gábor. 
A versenyt ezután dr. Tardy János, az MTT ügyvezető elnöke nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában