Tehetséggondozás

2022.05.23. 07:25

Hatvani gyerekek rajzain jelenik meg a szeretet

Felhívásaikra már Finnországtól Dél-Amerikáig is jelentkeztek.

K. B. L.

Ihletett alkotásokat tekintetnek meg Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A keresztény vallásosság jelenetei is megjelentek azokon a rajzokon, melyekből kiállítás nyílt a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány szervezésében. A civil szervezet 2005 óta hirdet meg fiatalok számára alkotópályázatokat és 2009 óta támogatja is a tehetséges fiatalokat. 

Az elmúlt évtizedekben az alapítvány több országban sok ezer fiatalt tudott bevonni kezdeményezéseibe és ösztönöz alkotásra. Kiállításaik többek közt eljutottak Szicíliába vagy a Vatikánba is. Az elmúlt években Ferenc pápa áldása is kísérte az alapítvány munkáját. Most a Szent József-évre meghirdetett „Atyai szív”-vel, valamint a Talpra Magyar elnevezésű pályázatra beérkezett rajzokból nyílt kiállítás. 

Horváth Richárd polgármester kiemelte, az alkotások utat mutatnak világunkban minden generáció számára. Basáné Révész Erzsébet pedagógus és az alapítvány vezetője elmondta, a kiállítás nem más, mint a szeretet tanúságtétele, s a hit nem magánügy. A tilma egy köntös, ami a szűzanya öltözetéhez tartozott, mely alá sok, az alkotás örömét átélő gyermek és felnőtt elfér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában