Tulajdon

2022.05.07. 09:51

Kérdéses egyes petőfibányai ingatlanok tulajdonjoga - néhányat most rendeztek közülük

Nemcsak garázsok, hanem lakóházak is érintettek.

K. B. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Százötven garázstulajdonos esetében már megszületett a szerződés, a földhivatalban vannak a dokumentumok, s hamarosan lezárulnak az ügyek – mondta el a Hírlapnak Juhász Péter polgármester. Hozzátette, örülnek annak, hogy az önkormányzat az utóbbi két és fél évben eddig el tudott jutni a garázs alatti telkek tulajdonjogi kérdésében. 
Nyitottak a további tulajdonosok rendezési igényeinek megoldására is, hiszen mindenki érdeke megérteni, miért fontos, hogy ettől kezdve saját vagyontárgyként mindenki szabadon eladhatja és veheti az építményeket, azok örökölhetővé válnak. 
A községvezető szerint a telekeladások után befolyt több mint 4 millió forintot parkolók kiépítésére fordítják. Juhász Péter kiemelte, nem csak a garázsokat érinti Petőfibányán a tulajdonjog rendezetlenségének kérdése, hiszen több olyan családi ház is áll a faluban, ahol az ingatlan az ott élő magántulajdona, ám a telek az önkormányzaté. Ezeket a területeket egyforintos áron vehetik meg a háztulajdonosok – tette hozzá a polgármester.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában