Étkeztetés

2022.05.27. 10:07

Meg tudják oldani a gluténérzékeny gyermek ellátását a boldogi óvodában

Helyben kell adni megfelelő ellátást

K. B. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Biztosítják egy gluténérzékeny kisgyermek napi főétkezését. Erről döntött a falu képviselő-testülete a közelmúltban és már sikerült is megállapodniuk a hatvani 5. számú Általános Iskolával, hogy a speciális ételt már onnan szállítják – mondta el kérdésünkre Laczkó Roland polgármester. 

Kifejtette, nemrég egy aggódó édesanya fordult hozzá azzal a kéréssel, hogy a jelenleg bölcsődés, szeptembertől a helyi óvodába járó gyermeke gluténérzékeny, s szeretné előre tudni, hogyan történik majd az étkeztetés. Itt felmerült az is, hogy a szülőnek kell megoldani a főzést és bevinni az intézménybe, vagy otthon egyen, esetleg járjon más település olyan intézményébe, ahol tudják biztosítani a egyéni táplálékot. Laczkó Roland hozzátette, számára minden boldogi gyermek egyaránt fontos, így kézenfekvő volt, hogy döntéshozóként meg kellett találni a legjobb megoldást és ezt a képviselők többsége támogatta. Sajnos egyre több a speciális étrendre szoruló kiskorú, meg kell tanulnunk kezelni ezt a helyzetet – húzta alá a polgármester.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában