Útjavítás

2022.05.06. 11:21

Megkezdték a kátyúk javítását Egerben, a lakosság jelzéseit is várják

Fokozott figyelemre is felhívják a sofőrök figyelmét.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az időjárás javulásával az egri önkormányzat Városüzemeltetési Irodája és munkatársai megkezdték a város kátyúinak felmérését és javítását, melyek egy jelentős része a téli hónapok alatt keletkezett vagy éppen romlott tovább az állapota – tájékoztatta heol.hu-t a Hajnády K. Endre sajtóreferens. 

– Ennek kapcsán a szakiroda munkatársai és az önkormányzat szeretné felhívni az autósok figyelmét, hogy a mostani esős időszakban fokozott figyelemmel ügyeljenek a tócsákra, vízfoltokra, mert azok alatt komoly és mély kátyúk húzódhatnak meg, melyeket, ha nem kerül ki egy gépjárművezető az a futóművek súlyos károsodásához vezethet.
Az önkormányzat folyamatosan végzi a felmérést és a javítást, azonban kapacitáshiány miatt számítanak a városlakók segítéségre is. Éppen ezért a szakiroda munkatársai létrehoztak egy [email protected] e-mail címet, melyre várják a közlekedők jelzéseit, ha kátyút, úthibát, veszélyes akadályt, vagy bármilyen a közlekedést, a személyi vagyont vagy éppen a testi épséget veszélyeztető úthálózati hibát észlelnek – fogalmazott. 

Hozzátette, a kátyúzási munkálatok megkezdésével egyidőben a szakiroda munkatársai a város vízelvezetőinek és víznyelőinek karbantartását is megkezdte. Ha gondozatlan, eldugult vízelvezetővel találkoznak, kérik, hogy azt is a fentebbi e-mail címen jelezhetik a helyhatóság felé. Az önkormányzat valamint a szakiroda munkatársai a közlekedők és a városlakók türelmét és megértését kéri a munkálatok idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában