Prosztata daganat

2022.05.26. 09:00

Osztrák szakembertől tanultak az egri kórház urológusai

Az ausztriai Innsbrucki Egyetem (Universität Innsbruck) Urológiai klinikájának professzora tett látogatást a Markhot Ferenc Kórház urológiai osztályán.

HEOL

Műtét közben

Forrás: Markhot Ferenc Kórház

Dr. Jasmin Bektic egyetemi magántanár, az innsbrucki klinika oktatója, valamint az osztrák nemzeti prosztata rák munkacsoport vezetője, a gyakori, előrehaladott, de még nem áttétes prosztata daganatok műtéti kezelésének gyakorlatát mutatta be az egri szakembereknek – tájékoztatta portálunkat Szegedi Erzsébet az egri kórház médiareferense.

A program első részében szakmai eszmecserét folytattak az egri és az insbrucki műtéti technikákról, majd a neves szakember közreműködésével az egri urológiai osztály két betegén végeztek el radikális prosztata eltávolító műtétet.

Dr. Jasmin Bektic napra kész előadást is tartott a prosztata daganatok témakörében. Az útmutatásai alapján végzett nyílt műtéttel és a modern műtéti technikának köszönhetően a betegek felépülése gyors, a mindennapi tevékenységükbe hamar visszatérhetnek.

A Markhot Ferenc Kórház urológiai osztályán az elmúlt két évben közel 100 millió forintos műszerfejlesztés valósult meg, s jelentős támogatói forrásból megszépült, komfortosabbá vált a fekvőbeteg ellátó osztály. Szebb és kényelmesebb körülmények között gyógyulhatnak itt a betegek. A kórház saját forrásból felújította a négy urológiai szakrendelőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában