Ünnepség

2022.05.01. 09:10

Segítenek a sorstársaknak a hevesi mozgáskorlátozottak

Közel ötszáz tagot számlál a mozgáskorlátozottak egyesülete.

M. H.

Műsorral köszöntötték a jubiláló civileket

Forrás: Jakab Tibor/Heves Megyei Hírlap

Harmincadik jubileumát ünnepelte a Mozgáskorlátozottak Heves Város és Vonzáskörzetének Egyesülete április 23-án a helyi művelődési központban. 
Az egyesülettől megtudtuk, az 1970-es évek második felében néhány aktív mozgássérült Egerben megalakította a Megyei Mozgássérültek Egyesületét. Működtetésével elsősorban emberi jogaikat akarták hangoztatni, érvényesíteni és segíteni tagjaikat a mindennapi életben. Majd 1991 májusában a Heves környékén élő mozgáskorlátozottak kiváltak a megyei szervezetből, s megalakították a város és vonzáskörzetének egyesületét. Ennek működési területéhez a városuk és 16 környező kistelepülés tartozik. Az egyesület 1998-as közhasznúvá válását követően nyitottabbá vált, s a taglétszám többszörösére nőtt. Jelenleg közel ötszáz tagot számlálnak. 
A három évtizede működő egylet köszöntésén fellépett a Hevesi Nyugdíjasok Egyesületének Őszikék énekkara, az ózdi Szabad Szombat Táncegyüttes, a boconádi Csillagvirág Kórus, Várhegyi Gábor énekes és Varga Sándorné, aki saját versét adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában