Vandalizmus

2022.05.31. 10:50

Százezer forint a nyomravezetőnek - vandálokat keresnek Bükkszenterzsébeten

Százezer forintot ajánl fel a saját pénzéből Ortó Szilárd, a község polgármestere annak, aki segít a nyomára bukkani azoknak a vandáloknak, akik vasárnapra virradóra tönkretették a játszótér kerítésének elemeit, útjelző- és információs táblákat téptek le.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A település vezetője portálunk érdeklődésére elmondta, hogy május 28-án, szombaton jó hangulatban telt a nap a faluban. A gyereknap alkalmából a kicsiknek vidám, szórakoztató programokat szerveztek a Parókia udvarán, este pedig a fiatalokat és a felnőtteket várták rockkoncertre. Ganxta Zolee és a Kartel több száz rajongót csalogatott az eseményre. A sikeres hangversenyt tűzzsonglőrök bemutatója, majd a Bajnokok Ligája-döntő közvetítésén közös szurkolás követte.

A megrongált kerítés
Forrás: Ortó Szilárd/Facebook

Másnap reggel szembesültek azzal, hogy a családok kedvenc helyszínét, a játszótér környékét ismeretlenek megrongálták, a polgármesteri hivatal előtti tájékoztató táblákat, s a József Attila utcát jelző feliratot láncostól le- és kitépték.

A lakosságot mélységesen felháborította az eset, mivel az elmúlt időszakban sokat fejlődött, gyarapodott a község, s erre mindenki büszke. A helybeliek óvják az értékeiket, sok fiatal költözött ide, családot, otthont alapítva. A község Faceebook-csoportjában sokan adtak hangot a véleményüknek, elítélve a történteket, s azt sürgetik, hogy mielőbb szereltessenek fel térfigyelő kamerákat a forgalmasabb helyszínek környékére.

– Nagyon elkeserítő és dühítő. Valahogy el kell ezeket a vandálokat kapni. Már csak azért is, mert ha visszaesők, a büntetésük szigorúbb legyen – írta az egyik kommentelő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában