Rendezvény

2022.05.31. 09:20

Ünnep volt az expó és a gyermeknap Füzesabonyban

Meglepetéssel készült a gyermeknapra a város képviselő-testülete: 300 ezer forintot biztosítottak a füzesabonyi gyerekek szórakozására, amelyet a gyereknapi rendezvényen a vidámparkban használhattak fel. A szombati esemény együtt futott a 11. alkalommal megtartott Civil Expóval, melyen negyven kiállító volt jelen.

Sike Sándor

A legkisebbek is lenyűgözték a hallgatóságot színpadi műsorukkal

Forrás: fuzeshirek.hu

Még 2020-ban döntöttek a képviselők – Nagy Csaba polgármester kezdeményezésére – egy alap létrehozásáról a saját tiszteletdíjuk egy részéből a Covid miatti veszélyhelyzetre tekintettel. A gyereknapi programon ebből kaptak lehetőséget a résztvevők az ingyenes kikapcsolódásra. A polgármester szerint a város vezetése számára fontos, hogy a füzesabonyi gyerekek jól érezzék magukat gyereknapon is. 

Ottjártunkkor pedig valóban azt tapasztalhattuk, hogy a 11. Civil Expó és Városi Gyermeknap a víztorony melletti közparkban valóban a felhőtlen kikapcsolódást jelentette felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Összesen 45 kiállító fogadta el a főszervező Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület meghívását a rendezvényre

– tudtuk meg Galyasné Dózsa Katalintól, az egyesület elnökétől. 

– Tizenegy éve ugyanaz a célkitűzésünk: a szférák találkozzanak egymással. Randevúra hívtuk a vállalkozókat, önkormányzatokat, civil szervezeteket, szociális, közoktatási, köznevelési intézményeket, s nagyon boldog vagyok, hogy az összes szféra képviselteti magát – mondta az alapítványi elnök az expóról. 

Szavai szerint a több mint negyven kiállító azt is jelenti, hogy lassan az ifjúsági parkot is kinövik.

Töretlen tehát az érdeklődés, amit az is mutat, hogy ha vendégek nem jöttek volna – de érkeztek igencsak szép számmal –, akkor is tömegrendezvényről lett volna szó a 450 kiállító, fellépő és önkéntes szervező miatt. 

– A Kis-Bocs nemcsak csatlakozott a városi gyermeknaphoz, de több mint negyven menekült gyereket is vártak, hogy a szomorúság árnyékában egy kis fényt csempésszünk a mai napba. Azért, hogy az boldog és felhőtlen legyen, jó emléket hagyjon – tette hozzá Galyasné Dósa Katalin. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában