Képviselet

2022.06.03. 10:00

A hevesi mesterfodrász képviselte a szakmát Rómában

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kézműipari területen vállalkozók számára a nemzetközi tapasztalatok megismerése és megosztása céljából szakmai utat szervezett Olaszországba, Rómába a közelmúltban.

M. H.

A delegáció és a Római Kézműves Kamara vezetői

Forrás: HMH

A fodrász kollégák javaslatára Kalmárné Nagy Ildikó, hevesi aranykoszorús mesterfodrász képviselhette a szakmát.

Mint mondta, a nemzetközi mobilitási projekt célja, hogy az egy-egy hetes munkaprogram során ismereteik bővüljenek, és feltérképezzék az érintett ország képzési, szakképzési, továbbképzési struktúráját. – Emellett lehetőség nyílt olyan tudásanyag megszerzésére is, amelyet a vállalkozás fejlődésére fordíthatok, kapcsolatokat építhettem – tette hozzá. 

Nagy Ildikó a Római Kézműves Kamara vezetőjével
Forrás: HMH

Az Európai Unió Erasmus+ programjának társfinanszírozásával és az Európai Bizottság támogatásával megvalósult programban 15 kézműves kamarai tag vett részt, akik széles szakmai palettát képviseltek, fodrász, kozmetikus, manikűrös, ruhatervező, fazekas, keramikus, festő, selyemfestő, ékszerkészítő, ruhakészítő volt Rómában. Ők szakmájuk kiválóságai. 

A fodrász beszámolójából kiderült, Róma minden szépségét láthatták, s több izgalmas szakmai előadást meghallgattak, de találkoztak Róma önkormányzatának kézművesekért felelős vezetőivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában