Esemény

2022.06.29. 10:08

A marihuána és az amfetamin használata a legjellemzőbb Heves megyében

Szakmai fórumot rendezett szerdán a gyöngyösi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

Sz. Sz. I.

Fontos kérdésekről esett szó a fórumon

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A fórum célja az volt, hogy a  rendőrség, a gyöngyösi városrendészet, a városi polgárőr szervezetek, iskolaőrök, addiktológiai szakemberek, szociális munkások részvételével megtartott megbeszélésen a Nemzeti Drogellenes Stratégiában és Gyöngyös Drogprevenciós Stratégiájában megfogalmazott célokkal összhangban a drogkérdésben érintett szervezetek összefogását előmozdítsa. Gondolatindítóként Kocsis Irén Mária, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője ismertette a jelenlegi helyzetet megyénkben.

- A kábító- illetve pszichoaktív szerekkel kapcsolatban elrendelt büntetőeljárások száma évek óta stagnálónak mondható. Tavaly 253 eljárás indult, 2020-ban 269, 2019-ben 228, 2018-ban pedig 259 esetben. Jellemző az, hogy egyre több szer kerül a pszichoaktív kategóriából át a kábítószer minősítésbe, ez a visszaélést is másképp minősíti. A rendőrség elsősorban a terjesztők ellen igyekszik fellépni, mert ezzel lehet csökkenteni a fogyasztók számát is. Heves megyében a legjellemzőbb a marihuána és az amfetamin tartalmú drogok használata, de nagy mennyiségben fogyasztanak pszichoaktív szereket is - foglalta össze Kocsis Irén Mária.

A rendőri tájékoztatás után a résztvevők kérdéseire válaszolt a bűnmegelőzési szakember, majd kötetlen véleménycsere folyt, amely során mindenki beszélt a saját szakterületén tapasztalt droghelyzetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában