Pedagógusnap

2022.06.03. 17:16

A pedagógusokat köszöntötték az egri egyetemen (fotók)

Tanév végéhez közelítve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem dísztermében köszöntötték pénteken a pedagógusokat. Többen nyugdíjba vonultak, mások különböző elismeréseket vehettek át.

Molnár Helga

Együtt a díjazottak

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

Az Egri Tankerületi Központ immáron ötödik alkalommal rendezte meg a hagyományos pedagógusnapi ünnepséget pénteken. A köszöntők előtt a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint az Egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tanulóinak zenés-táncos műsorát láthatták-hallhatták a megjelentek.

Ezt követően Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója üdvözölte a rendezvény résztvevőit.

– Ismét egy nagyon mozgalmas tanév van mögöttünk – hangsúlyozta Ballagó Zoltán. – A koronavírus-járvány árnyékában némi izgalommal kezdtük el a tanulmányi esztendőt, számos kérdés merült fel. Bár a pandémia még mindig közöttünk van, szerencsére jelentősen szelídült. Végre újra jelenléti oktatással megvalósuló időszakot tudhatunk magunk mögött. Nagy szükség volt erre, hiszen komoly hiányosságok keletkeztek mind az oktatás, mind a nevelés területén.

Hozzátette, az élet, a világ, a környezet változásai olyan tempóban zajlanak, amirre gyakorlatilag lehetetlen időben reagálni.

– A tanulás és a tudás fogalma teljesen mást takar most, mint akár néhány évvel ezelőtt jelentett. A mi hajdani fogalmaink is elavultakká váltak. Szinte napról napra kell újragondolni a pedagógiai munkát – húzta alá.

A beszédében a továbbiakban arra is kitért, hogy öt esztendeje működik az Egri Tankerületi Központ. Szavai szerint az első lépések kihívásokkal voltak teli, de az utóbbi időszak pozitívan értékelhető.

– Pályázati és költségvetési forrásból régen nem látott fejlesztéseket tudtunk megvalósítani. Az intézményeinkhez 8,2 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett, épületek épültek, illetve újultak meg, folyamatban vannak a beruházások jelenleg is több helyen, és előkészítés alatt vannak infrastrukturális fejlesztési tervek is – részletezte. Mint kijelentette, mindezek azonban mit sem érnek a pedagógusok nélkül.

– Napjaink egyik legnagyobb kihívása az utánpótlásnevelés és a szakma társadalmi presztízsének növelése. Ezen kell dolgoznunk – zárta szavait.

Horváth László országgyűlési képviselő is köszöntötte az ünneplőket. Mint közölte, maga is végzett általános iskolai tanár, s véleménye szerint minden  pedagógus munkája rendkívül nagy hatású.

Mindezek után Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott az a harmincöt ember, akik több évtizedes munka után az idén nyugdíjba vonultak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerő okleveleket adományozott több tanárnak. Végezetül az Egri Tankerületi Központ által alapított díjat, a kiváló pedagógus és dolgozó elismeréseket és a kiváló kormánytisztviselő díjat is kiosztották az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában